PRVI ANTI-DROGA FESTIVAL u Srbiji

Autor: Boris Strbac Aktuelno

RestartČast nam je i zadovoljstvo da vas pozovemo na PRVI ANTI-DROGA FESTIVAL u Srbiji, pod nazivom “Muzikom protiv droge“.


Čast nam je i zadovoljstvo da vas pozovemo na PRVI ANTI-DROGA FESTIVAL u Srbiji, pod nazivom “Muzikom protiv droge” koji će se održati 9.11.2012 u prostoru SKC-a – FABRIKA, Despota Stefana 5, u Novom Sadu, sa početkom u 16h. Festival organizuje Udruženje Restart, nevladina organizacija za pomoć zavisnicima i bivšim zavisnicima. Udruženje je izraslo na iskustvu grupe uspešno resocijalizovanih bivših zavisnika, stručnih lica, kao i na dobroj volji građana – entuzijasta – koji su se sa problemom narkomanije suočili u svom najbližem okruženju. Rad Restart-a obuhvata motivaciju zavisnika za rehabilitaciju, savetovanje o načinu lečenja, individualna i grupna savetovanja, program resocijalizacije za bivše zavisnike, kao i rad sa roditeljima.

 

Naš glavni cilj jeste pomoć i podrška ČOVEKU.

Festival je pokrenut sa namerom da se podigne svest javnosti i našeg društva o problemu narkomanije. Ovom muzičkom manifestacijom i svim kreativnim aktivnostima želimo da utičemo na mlade da biraju zdrave načine zabave. Verujemo da ćete vašim dolaskom pružiti podršku poruci koju želimo da prenesemo. Na festivalu će se predstaviti organizacije iz zemlje i inostranstva koje su uključene u borbu protiv narkomanije. Pored toga biće održana tribina sa predavanjem na temu ” Stari i novi modeli narkomanije – narkomanija u tranziciji”.
Učesnici  tribine su: Sanja Perkovic-Goga (Udruženje Restart), psiholog,psihoterapeut – koja će govoriti o društvu u tranziciji, Boris Štrbac, (Udruženje Restart) – pričaće o starim modelima narkomanije, Aleksandar Jevremovic, (Organizacija Izlazak – Beograd) –  upoznaće nas sa novim modelima narkomanije, novim vrstama droge, kao i predstavnik policije, koji će nam preneti svoja iskustva na tu temu.

Posle tribine, govornici će odgovarati na pitanja publike. Takodje ćete biti u prilici da čujete životne priče onih koji su uspeli da pobede drogu. Oni koji su danas slobodni, ohrabriće i motivisati druge koji imaju nekog u problemu ili su i sami u njemu.

Nakon toga, sledi muzički program. U njemu nastupaju: Funkastic coalition, Rab L Khali, Keckec, Killo Killo Banda i Tanja Banjanin. Muzičkim izvođačima se zahvaljujemo što će svojim učešćem na festivalu izraziti svoj stav prema zloupotrebi droga i podržati celu akciju.

Dobrodošli ste, zato dodjite da pomognemo onima kojima je to zaista potrebno!

Srdačan pozdrav,

Boris Štrbac
Direktor Udruženja Restart
Mileve Marić 66, Novi Sad
062 868 1323

Izvor http://www.vox-magazin.com

 

Podelite ovaj članak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *