KAKO DA VODIŠ KADA NISI VOĐA

Autor: Meghan Mellinger Kreni

Jedina stvar kojoj sam šef je tegla Nutele. (Velika tegla, ne ona mala)

Možda ste kao ja – imali ste neke vodeće uloge i neko iskustvo u nadgledanju, ali niste nadređeni jatu potčinjenih koji franatično kuckaju u svojim radnim boksovima.

Možda niste vođa na svom radnom mestu, crkvi ili u nekoj drugoj grupi, i sigurno nemate kontrolu nad tim ko jeste, ali bez obzira na to koja je vaša pozicija, i dalje možete da ostvarite uticaj.

NEGUJTE ODNOSE

Saznajte ime dece svog recepcioniste. Idite na ručak sa svojim kolegom sa susednog stola. Pitajte ljude kako su proveli vikend. Od sedam dana nedelje, bar pet provodite sa svojim kolegama. Razmislite o tome: da li provedete 40 sati nedeljno čak i sa svojim najboljim prijateljima? Iskoristite tih 40 sati nedeljno da investirate u život onih sa kojim provedete toliki deo svog života.

RAZGOVARAJTE LICEM U LICE

Razmislite dvaput pre nego što pošaljete e-mail. Da je nešto progrešno formulisano ili protumačeno? Da li je to konverzacija koja bi bila efikasnija uživo? Umesto da budete uhvaćeni u zamku dugog email lanca, ustanite sa stolice i idite da porazgovarate uživo (ili bar telefonirajte). Možda e-mail deluje brže, ali izdvajanje vremena da pričate licem u lice i da negujete odnose – završava posao.

IMAJTE SMISLA ZA HUMOR

Nizak kancelarijski moral je kao da ste u neprestanoj sezonskoj depresiji. Zato se nemojte plašiti da postanete kancelarijsko sunce. Našalite se, zadirkujte, izvedite možda neku vragoliju. Tražite (adekvatne) prilike da transformišite svoje namrgođene kolege i, verujte mi, oni će vas zbog toga ceniti. Život je isuvise kratak da se ne bismo malo nasmejali.

SUOČITE SA KONFLIKTOM NA PRAVI NAČIN

Ukoliko Etel nastavi da krade vaš sendvič iz zajedničkog frižidera, ne žalite se svima, nego Etel. Ukoliko postoji problem, primenite biblijski princip da se prvo obratite osobi sa kojom imate problem. Potrudite se da slušate, tražite razumevanje, govorite istinu u ljubavi i tražite pomirenje. Ukoliko se problem ne reši, uključite šefa ili profesionalnog medijatora. Budite osoba koja teži tome da reši konflikt, a ne da ga podstiče ili ostavlja da se taloži.

NE OGOVARAJTE

Da li si videla šta je Etel obukla danas? Da li si čuo šta je Džordž rekao prošlog petka? Ukoliko shvatite da se vaši razgovori odvijaju mahom šapatom, verovatno treba da promenite teme. Nećete moći pozitivno da utičete na svoje okruženje ukoliko govorite negativno o svima.

OSTANITE MIRNI

Da li vas je nešto brzinom svetlosti pretvorilo u Hulka-na-radnom-mestu? Ne radite i ne neagujte iz ljutnje ili frustracije. Ne odgovarajte na otrovan imejl još otrovnijim. Sačekajte momenat (ili veče), gnjavite anti-stres lopticu, ohladite se i odgovorite kako treba. Mirna reč zaista odvraća bes.

GRADITE, NE RAZGRAĐUJTE

Srećni radnici su cenjeni radnici. Možda ne evaluirate rad svojih saradnika, ali možete da ih ohrabrite ili podržite. Donesite im cveće. Ostavite im lepu poruku. Častite ih ručkom. Podelite svoju zahvalnost i recite im „hvala“. Stavite im do znanja koliko ih lično vrednujete. Izgrađujte one koji su oko vas – ne rušite ih.

KONTROLIŠITE NEGATIVNOST

Kukanje zbog posla i svega što on uključuje pored aparata za vodu ili za ručkom možda deluje kao inicijacija, ali ventil je jedno, a stalna negativnost je drugo. Nijedno radno mesto nije bez problema, ali konstantno kukanje čini svaku situaciju strašnom i nepodnošljivom. Znajte kada da pustiite ventil (i pred kim), a kada da promenite temu.

PRIZNAJTE SVOJE GREŠKE

Koliko god da mi je teško da priznam, ja grešim. Bilo da je to imejl sa pravopisnom greškom ili pogrešno proračunata cifra u izveštaju, svi grešimo jer smo bića sa manama. Priznajte kada ste uradili nešto pogrešno. Dajte rešenje kada možete. Nemojte nikada biti isuviše bitni da se izvinite. Ljudi će vas zbog toga više ceniti.

Možda niste šef na svom poslu, ali možete biti graditelj bolje radne kulture. Vaš stav, radna etika i radost mogu se pokazati tako zaraznim da ćete imati i druge koji će graditi uz vas.

 

Podelite ovaj članak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *